Pohár 4.kolo

08.02.2012 09:18

Virus "B" Opava 17 : 21(23) Calabroni Kozlovice
 

 Po volném losu a dvou kontumačních vítezstvích 21:0 nám los přiřkl první utkání venku v opavském baru Monika s tamním "béčkem" Viru. Na základě pepého rady a diskuze na toto téma jsme se jednohlasně shodli na utkání jet ačkoliv přes týden hrajeme zápasy neradi. Vzhledem k počasí a termínu jsem zavolal chlapům z Viru a požádal je o odležení začátku utkání o hodinu. Bez problémů nám vyhověli, takže odjezd na zápas komplikoval pouze náš řidič Katy, který den před zápasem rozesílal žertovné SMSky s nápadem toto utkání vzdát. René mu odepsal, že je pozdě, Erža nemá mobil a Bekrovi to nestálo ani za odpověď. A tak jsme vyrazili.

Po příjezdu na místo jsme zjistili, že bar se otevírá pouze na zvonek což slibovalo jisté soukromí. Zajímavá myšlenka, zajišťující jisté soukromí.

Hráči Viru ( Virusu-přiznávám, že toto skloňování mi trošku zamotalo palici, tak budu psát Viru, bo je to kratší ) se ukázali být velice přátelští a Olda si dokonce nastudoval i jména s přezdívkama čímž nám naokamžik vyrazil dech. Po asi hodinovém rozhozu, jsme začali hrát. Nasadil jsem nejsilnější sestavu, pohodlně se usadil a sledoval jak to klukům jde. Pohár se hraje jinak než liga, nejdříve se hraje první série dvouher, pak dvě čtyřhry kriketu, pak druhá série dvouher, poté dvě čtyřhry 501DO Kdy si dvojice vymění protihráče z kriketu a nakonec zbylé dvě série dvouher. Všechny zápasy se hrájí pouze na dva legy, kde každý vyhraný leg znamená bod. Při dosažení 21 bodů hra končí(jak se později ukázalo-nemusí)

Po první sérii jsme vedli 3:5, kdy prohrál pouze René a Katy remizoval. Na čtyřhry kriketu šly osvědčené dvojice, kriketoví specialisté Bekr s Katym remizovali a pětsetjedničková dvojka Reňa s Eržou v kriketu dokonce vyhrála. 4:8  Pak Erža vyhrál druhhý zápas a bylo to 4:10 Optimismus se nám vléval do žil. A to byla chyba. Bekr padl, Katy a Reňa remizovali a obě čtyřhry 501 DO jsme prohráli. 12:12. Začal jsem vzpomínat na Matici. Poslední dvě série dvouher se nesly v nervozním duchu. René remíza 13:13, Katy taky 14:14, Erža s Bekrem trhli po dvou bodech a tak byl stav před poslední sérií 14:18 pro nás. Pak Katy ztratil zápas s kapitánem domácích 16:18, ale Bekr  nám dodal optimismus výhrou  a před Eržovou a Reného poslední hrou jsme vedli 16:20. Stačil jeden leg. Erža se celkem brzo dostal na zavírání, ale pak sedm kol marně zkoušel najít double a prohrál. 17:20. René nás však nechtěl trápit a svůj zápas vyhrál 2:0. Vyhráli jsme. Pak Erža udělal bod a zkazil chudákovi Reňovi radost. Po samých remízách konečně vyhrál, udělal vítězné body, ale protože se hraje jen do 21 a Eržův zápas byl na soupisce napsán dřív, jeho vítězství se nikam nepsalo. Proto mám nahoře napsáno 17:21(23) Všichni víme, že kdyby Reňa nevyhrál a neuklidnil Eržu, že bychom mohli jet domů poraženi. Nervozita z možného vítězství je sviňa.

Takže po pěkném kolektivním výkonu jsme porazili partu skvělých a přátelských lidí a v poháru postupujeme dál.

Olda nám poslal fotky, takže je zkusím dát do galerie.

Body:

Katy: 3,5 b z 10ti možných.

Bekr: 6,5/10

Erža: 8/10

Reňa: 3/8 (5/10)

Virus B:

Borundský: 4,5/10

Procházka: 3,5/10

Mlýnek: 5/10

Matýsek: 4/8 (4/10)

Fotogalerie: Pohár 4.kolo

Diskusní téma: Pohár 4.kolo

Datum: 10.02.2012

Vložil: JJ

Titulek: Pohar

Myslím, že to byl hodně příjemný šipkový zážitek.

Přidat nový příspěvek